dinsdag 31 augustus 2010

Tweet dit even

Het is de laatste tijd een rage om je hele leven in 140 tekens op het internet te kwakken en volop mee te genieten van de korte belevenissen van anderen. Beroemdheden bijvoorbeeld zijn erg bedreven in het tikken van een kort bericht, om de hele wereld te vertellen dat ze net op de wc een grote drol gedraaid hebben. Het zal niet lang meer duren, of we zullen onszelf vierentwintig uur per dag met een homevideo camera volgen om dat vervolgens live op youtube te broadcasten, zoals dat heet.
De gevolgen zijn al bijna niet meer te overzien. Mensen schijnen zoveel van zichzelf (letterlijk of figuurlijk) bloot te geven op internet, dat de overheid het niet meer aan kon zien en een tijdje geleden een reclamecampagne is gestart om mensen erop de attenderen dat, wanneer je iets op internet zet, de hele wereld je kan zien. Dat idee is blijkbaar bij sommige mensen nog niet doorgedrongen.
Zelfs deze column is een voorbeeld van overtollige informatie uit een veel te saai leven, dat opgeklopt is tot een schuimige en enigszins leesbare tekst, waar sommige mensen wel van lijken te genieten. Is het omdat het leuk is om in andermans leven te kijken, of omdat ieders leven zo op elkaar lijkt dat we ons in elkaar herkennen? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat mijn creditcardnummer is: 235982393. GRAPJE.

6 opmerkingen:

 1. Hahaha! Prachtig, je hebt helemaal gelijk.
  Twitter vind ik dan ook helemaal niks, want vaak is het zulke random info waar niemand chocola van kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha je schrijft geweldig!
  En het is ALL TRUE!
  Je hoort het ook steeds vaker, op radio, tv, internet overal zie je of hoor je die en die heeft dit en dat getwiet (of hoe je dat dan ook schrijft)
  (: nou ja ze moeten toch zelf ook wel begrijpen dat IEDEREEN het kan lezen? geef mij maar blog:D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je schrijft idd mooi,
  en het is ook nog eens waar!

  Ik weet niet meer wie,
  maar laatst tweette een beroemdheid;
  'ik ga nu douchen'
  ik dacht zo; waaaaat..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gescheven, ik zou er niet mee kunnen leven dat anderen weten wat ik de hele dag doe. Daarnaast vind ik dat teveel moeite om te typen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het is inderdaat gruwelijk irritant dat je bij alles na moet denken wat je op internet pleurt.
  maar alsjeblieft stop niet met het schrijven van je blogs.
  want die zijn geweldig <3

  BeantwoordenVerwijderen