zaterdag 21 augustus 2010

Dankbaar

Mensen zijn geneigd heel makkelijk gewend te raken aan dingen. Het is zelfs een keer onderzocht: hoe langer mensen een voorwerp vasthouden, hoe meer ze eraan gehecht raken en hoe eerder ze het zouden kopen. Dat is met voorwerpen, maar ook met omstandigheden en vaak zelfs met vrienden en familie. We denken dat dingen voor eeuwig duren en nemen het daarom aan als gewoon, zoals muziek tijdens het eten. Na een tijdje hoor je het niet eens.
Zo ook met ons eigen lichaam. We hebben benen die ons overal naartoe nemen, armen en handen waarmee we dingen vast kunnen houden, mensen kunnen knuffelen. Ogen die ons de wereld laten zien. Oren die er niet alleen voor zorgen dat je een ander kunt verstaan en begrijpen, maar die je ook nog eens de mogelijkheid geven om de mooiste muziek te kunnen horen. Dit zijn dingen waar normale mensen gewoonlijk niet bij stilstaan.
Vorige week leerde ik een meisje kennen van mijn leeftijd. Ze was aardig, slim en grappig. En ze was gehandicapt. Dat deed me plotseling realiseren dat ik zoveel geluk had met mijn functionerende lichaam en geest. Mijn mobieltje viel op de grond en dat deed me niet veel: ik kon het namelijk oppakken zonder hulp. Dat er krasjes op zaten, ach, het is maar een ding.
Mensen zijn geneigd heel makkelijk gewend te raken aan dingen. Gelukkig kunnen we ook nadenken over wat écht belangrijk is. Denk na.

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad,
  Je hebt een erg leuke blog, is een keer wat anders dan fashion!
  Nu ga ik eens je andere posts bekijken
  Ik volg je zeker!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt waar, je schrijft op zo'n leuke/goede manier waardoor ik écht niet kan stoppen met lezen en echt nieuwsgierig raak naar wat je te zeggen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog, mooie post is dit. Ik hoop dat je een volger van mijn blog wilt worden. :)
  xoxo

  http://theonlyfashionprincess.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi geschreven !
  Echt knap dat je zo goed kan schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt allemaal! Ik word helemaal vrolijk van jullie reacties :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi!
  We hebben je een blogaward gegeven
  liefs
  http://jjdiaryblog.blogspot.com/2010/08/award.html

  BeantwoordenVerwijderen