woensdag 25 augustus 2010

Mensjes kijken

Ga naar een terrasje of een andere willekeurige plek in het centrum van een stad of dorp, en je doet het binnen de kortste keren. Misschien doe je het onbewust, vaak heel bewust met een vriendin. Mensjes kijken, de favoriete bezigheid van zo'n beetje iedereen.
Dat het voor vele mensen een hobby is, dat is nog enigszins te begrijpen. Het is ook best wel leuk om naar mensen te kijken en over ze te praten, denken en oordelen. Maar sommige maken er een sport van. Zij verzamelen zich op een afgesproken plek, gaan er eens goed voor zitten en bekijken iedereen (lees: jonge vrouwen) van top tot teen. Ik heb het niet over de hangjongeren waar iedereen zo bang voor is, nee, ik heb het over een heel andere groep. Hangbejaarden.
Ook al hoor je er weinig van in de media, hangbejaarden zijn een echt fenomeen. In 2005 was er zelfs een samenscholingsverbod voor deze rondhangende ouderen. Ook Guido Weijers had er in 2008 last van:
De bejaarden van tegenwoordig!

4 opmerkingen:

  1. haha, bij mij staan ze altijd met z'n allen op de hoek van de straat met hun rollators. ik vind het wel gezellig, ze maken altijd wel een praatje met je! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoor steeds vaker over hangbejaarden (: Funny!

    BeantwoordenVerwijderen