dinsdag 27 juli 2010

Party like a rockstar (?)

Ik snap vrij weinig van uitgaansgelegenheden. De bonkende muziek, bedompte ruimte en het beperkte licht is tot op een zekere hoogte te begrijpen. Je wilt immers niet 's avonds laat, als je er al niet op je best uitziet door vermoeidheid en alcohol, in het volle licht gezien worden. Maar de mensen die rondlopen in deze muziektenten, die verbazen mij het meest.
Zo heb je de jongens die overdreven machogedrag vertonen, zoals apen dat doen. Ze zijn te herkennen aan het alombekende biertje in hun hand, ze reizen in groepjes, maar zijn niet bang om in hun eentje op iemand van het andere geslacht af te stappen. Hun haar zit eng perfect en op hun kleding is niets aan te merken. In hun hoofd gaat maar één ding om, en dat is 'SCOREEEEEEEEN'.
Tegenover deze macho's zijn de dronken meisjes die hun kont op maximum snelheid laten draaien en hun make-up in volle glorie laten uitlopen. Zij zijn te herkennen aan de kleding: het is weinig en strak. Met hun hoge hakken paraderen ze door elke tent en ze zijn vaak vergezeld met makkelijke partners. Deze meisjes maken vaak ruzie, maar dat maakt niet uit, want de volgende dag zijn ze dit vergeten.
Ik ben geen macho, ik drink niet en hoge hakken draag ik pas als ik zeker weet dat ik veel zit en weinig loop. Het is duidelijk dat ik niet pas bij de uitgaanstypes die ik beschreven heb. Elke avond kom ik thuis en verbaas ik me nog een keer over de rare mensen die ik heb gezien. Dronken mensen zijn wel grappig, maar ik vraag me af hoe ze over twintig jaar terugkijken op hun uitgaansperiode, met die tien hersencellen die ze over hebben gehouden.

5 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven!!!
  Ik ga je volgen! :)

  http://amor-quevivir.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, hier herken ik me wel in ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben blij dat ik niet in dat uitgaansleven pas. geef mij maar van die "stoffen pantoffelkes" en baggy shirts.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Wel een beetje herkenbaar ja

  leuk geschreven!

  http://whatabeautifuldayy.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'met de tien hersencellen die ze overhebben'
  geniaal.

  BeantwoordenVerwijderen