maandag 19 juli 2010

Recept: tomaten-paprikasoep

Maandag, de dag waarop veel mensen zich uit bed moeten slepen en een nieuwe week vol saai werk moeten trotseren. De feestjes in het weekend lijken ineens heel ver weg, nu je weer in de schoolbanken of achter een bureau zit. Dan heb je wel iets nodig om je op te vrolijken, zoals een lekker recept.

Uit Da's pas koken! Vegetarisch:
Tomaten-paprikasoep


Ingrediƫnten (voor 6 personen)
- 2 kg tomaten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 tl geplette chilipepers
- 6 blaadjes verse basilicum of 1 tl gedroogde basilicum
- 500 ml groentebouillon

Bereiding
Was de tomaten. Snijd onderaan een kruis in de schil en leg de tomaten in een vuurvaste schotel. Pel de uien, snijd ze in vieren en leg ze om de tomaten heen. Was de ongepelde knoflook en voeg die toe. Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaden en leg ze in de schotel. Bak alles in de oven 15 minuten op 200 graden Celcius. Haal de schotel uit de oven. Pel de tomaten. Pers de knoflook uit de schil. Doe de tomaten, de ui, de knoflook, de paprika, de chilipepers en het basilicum in een keukenmachine en pureer ze. Doe alles in een steelpan, samen met de bouillon. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.


Beter (en gezonder) dan soep uit blik!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen