dinsdag 5 april 2011

Syndroom van teveel-luisteren-naar-maag

Vroeger, in de tijd dat ik in een utopie leefde, geloofde ik het niet wanneer mensen zeiden dat je nooit boodschappen moest doen met een lege maag. Ik knikte altijd ernstig, deed alsof ik het geloofde, maar stiekem lachte ik ze uit. Welke sukkel laat zich overhalen om dingen te kopen door een beetje honger?
Dat was vroeger. Nu eet ik eerst een grote maaltijd voor ik mijn tripje naar de Grote Albert neem. Ik kijk zo min mogelijk om me heen, want ik weet dat als ik ook maar een glimp opvang van iets dat lekker/vet/vol met suiker/vol met koolhydraten/kleurig verpakt is, ik verkocht ben. Ik weet niet hoe deze aandoening heet, maar ik noem het maar het syndroom van teveel-luisteren-naar-maag. Ik kan het niet helpen. Elke keer wanneer ik de winkel binnenloop en de heerlijke geur van brood en croissantjes mijn neusgaten binnendringt, word ik een soort jager-verzamelaar met maar één doel: vreten.
Zo komt het regelmatig voor dat ik naar de supermarkt ga met het lijstje GEZOND: fruit, groentes, bruine rijst, tofu, sojamelk, en terugkom met het lijstje SUIKERCOMA: chocola, ijs (het liefst stroopwafelijs, maar ik ben niet kieskeurig), koekjes, cake, je snapt mijn punt. Eenmaal thuis aangekomen kijk ik in mijn boodschappentas en probeer ik te begrijpen hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. Ik kijk beschuldigend naar mijn maag, die alleen maar blij knort met deze nieuwe aanwinsten.

7 opmerkingen:

 1. Het was net alsof ik een bericht las over mezelf, ik kan mij hier zo in vinden!

  Mijn maag krijgt altijd wat ze maar wilt, ze hoeft maar even te knorren :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is zoooo herkenbaar! Ik had er vanmiddag nog last van! Leuk geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, herkenbaar! Leuke post :D
  Xx Lulu
  www.silentstories.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahah heel herkenbaar!
  Leuk geschreven btw!
  gave blog!

  xoxo
  Eef&Lot

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb je blog een beetje rond gekeken en je kan echt heel leuk schrijven :)
  keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh so true! best wel beschamend dat het bij iedereen herkenbaar is haha. En wat iedereen boven me zegt, je kan echt leuk schrijven, ben benieuwd naar je volgende posts! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankjulliewel! Wat een leuke complimenten :)

  BeantwoordenVerwijderen