zaterdag 9 april 2011

Lief en schattig

Ik heb wel eens gehoord dat ik er lief en schattig uitzie. Lief en schattig. Ik kan het niet herkennen op de dagen dat mijn haren met clipjes op mijn hoofd zijn vastgepind, ik een trui aanheb van drie jaar geleden en mijn bril scheef op mijn neus staat, maar goed, met lief en schattig kan ik wel leven. Soms ben ik iets te lief. Ik kan namelijk ontzettend slecht voor mezelf opkomen. In mijn hoofd bedenk ik me dan hoe ik met een strenge pas op iemand afloop, ze recht in het gezicht aankijk en even goed vertel wat me dwarszit. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik naar mijn voeten sta te kijken terwijl ik zoiets zeg als: "Ja, nou, kijk, ik vond het gewoon niet zo leuk dat je dronken werd en over me heen kotste. Ik ben niet boos op je ofzo hoor, echt niet, je moet niet denken dat ik boos op je ben, maar ja, die stank krijg ik nooit meer uit mijn lievelingsshirt. Niet dat je stinkt hoor, maar kots heeft nogal een duidelijke geur. Snap je? Ik ben niet boos."
Hierdoor krijgt de ander (het is overigens een compleet fictionele situatie, als iemand over me heen zou kotsen, zou ik denk ik gaan huilen en zelf overgeven) het idee dat het allemaal goed is. Ik wilde het natuurlijk niet zo zeggen, maar ik wil anderen geen pijn doen. En zo begrijpt de ander nooit wat ik bedoel.
Toch is er af en toe een doorbraak. Het is nog steeds niet zo dat ik iemand recht in zijn of haar gezicht kan vertellen dat het me heel erg irriteert dat hij of zij alleen maar praten over hun kat, maar soms komt het er beter uit dan ik had gehoopt. Dan voel ik me niet lief en schattig meer, maar Wonder Woman, redder van de wereld. Op naar de volgende keer!

Follow my blog with bloglovin

5 opmerkingen:

 1. Dit is heel herkenbaar :)
  (en moest er iemand over mij overgeven zou ik dat ook doen, blegh).
  We moeten gewoon wat meer voor onszelf opkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ken ik, als iemand over me heen kotste zou ik vanbinnen wel heel boos zijn, maar dan zou ik ook niet zo boos kunnen reageren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaaar!

  xx Kim
  http://www.vintagemoustachegos365.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar, inderdaad. Ik ben altijd wel heel gemeen tegen de mensen waar ik eigenlijk niet gemeen tegen zou willen zijn: mijn broertjes en mijn ouders (hoewel die het ook wel een beetje verdiend hebben)

  BeantwoordenVerwijderen