zondag 5 juni 2011

Bah.

Openbare ruimtes zijn op allerlei mogelijke manieren vervelend: het feit dat iedereen het kan zien wanneer je een iets te grote hap van je eten neemt en bijna stikt terwijl je iets probeert te zeggen tegen je vrienden, het feit dat er vrijwel altijd een stelletje recht voor je neus elkaars stembanden probeert te raken met hun tongen, het feit dat de kans groot is dat er geen internet is en je dus niet kunt doen alsof je niet vriendloos bent, maken dat openbare ruimtes verschrikkelijk zijn om je in te bewegen. Er is één deel van de openbare ruimte die het in het wel heel bont maakt wanneer het gaat om monsterlijkheid: het openbaar toilet.
Er zijn drie manieren om het openbaar toilet te benaderen:
1. Hurken. Dit is voor de atleten onder ons, want hurken op zich is niet zo lastig, maar wel wanneer je de taak van het urineren ook nog eens op je neemt. Je wilt namelijk wel dat alles ook echt in de pot terecht komt (al kun je zien dat je voorgangers zich niet aan die ongeschreven regel hebben gehouden).
2. Het versieren van de wc-pot met toiletpapier. Je drapeert de witte slierten sierlijk over de pot en kijkt tevreden naar je papiercollage. Vervolgens ga je erop zitten. Het nadeel is dat deze klus tijd kost en dat je je kunstwerk door de pot moet spoelen.
3. Hardcore met je blote billen op de wc-bril gaan zitten. Je bent stoer, onbevreesd hopelijk resistent tegen alle bacteriën die zich nu aan je kont hechten. Na de daad sta je op en merk je dat je benen nat zijn van een onbekende vloeistof. Bah.

Openbare toiletten zijn een nachtmerrie waar je gillend uit wegrent. Je wast snel je handen, maar niets kan dat walgelijke gevoel wegspoelen. Behalve een heerlijke douche en een pas schoongemaakte wc. Bij jou thuis en nergens anders.

9 opmerkingen:

 1. Klinkt herkenbaar!
  Leuk geschreven!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Ik heb echt een hekel aan openbare toiletten, vooral op vakantie :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haaaat ze ook, vooral op een camping! Of bij de Hema, waar het stinkt, het wc-papier altijd op is en het ook nooit wordt schoongemaakt denk ik. Brrrr :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geef mij maar het gemummificeerd toilet :D
  en dan is er nog altijd het Franse toilet, wat echt de hel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De toiletten langs snelwegen zijn echt vreselijk, behalve Duitse toiletten waarbij je dan zo'n kaartje krijgt voor korting op je koffie. Die zijn mooi èn zien er schoon uit. Maar goed, als je verder reist dan alleen Duitsland, dan ben je dus mooi de lul.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees jouw berichten echt met plezier. Het zijn altijd onderwerpen waar je als lezer ervaring of bekend mee bent waardoor je de mogelijkheid schept om ons mee te nemen in je verhaal. Ik kijk uit naar je volgende berichtje :D
  Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij sommige wc's (zeg maar 1% van de openbare toiletten) heb je zo'n plastic ding in de vorm van een wcbril die je erop kan leggen. Maar dat is zeldzaam helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het in bijzijn van anderen tot je nemen van eten, daar kan ik zeker wel mee leven.
  Deel twee echter, oei, heul vervelend en heul herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen