zondag 12 juni 2011

Opgeblazen pofgezicht

Een momentje van eerlijkheid: ik ben niet het type persoon dat beschouwd zou kunnen worden als 'sportief' of 'atletisch'. Ik zie mezelf eerder als een gemakssporter: ik sport wanneer ik er zin in heb, tijd voor heb, motivatie voor heb en wanneer er echt absoluut niks op televisie is. Helaas (of gelukkig) is dat niet vaak. Desondanks kan ik een aardig stukje hardlopen. Ik gok dat ik functioneer op geluk, want ook al sport ik niet veel, ik kan makkelijk de vijf kilometer aan. Dit geeft me altijd veel voldoening en plezier, maar er zit een nadeel aan.
Waarom, waarom is hardlopen zo ontzettend onaantrekkelijk? Ik voel me als de jonge god Hermes met schoenen waar vleugeltjes aan zitten, maar ik zie eruit alsof ik na een brakke nacht twintig kilometer na huis heb moeten strompelen. Mijn gezicht is één egaal rood vlak, mijn haren zitten plukje voor plukje met zweet vastgeplakt aan mijn hoofd en met de juiste loopstijl (handen niet opgetrokken, maar naar beneden, voeten afrollen enzovoorts) ziet het eruit alsof ik nodig naar de wc moet.
Ik snap het niet. Zien de sportende vrouwen in reclameadvertenties er niet altijd fantastisch uit, met hun pasgewaxte benen, stralende glimlach en golvende haren? Waar is hun opgeblazen pofgezicht? Wanneer struikelen zij eens over hun eigen voeten? Niks van dat. Ze zien eruit alsof ze naar het altaar rennen, hevig opgemaakt en met tanden zo wit, dat ze licht reflecteren.
Nee, ik zie er niet uit alsof hardlopen mijn lust en mijn leven is wanneer ik aan het sporten ben. Ik zie er niet uit alsof mijn huid een porieloze hemel is. Ik zie er simpelweg niet uit. Gek genoeg is dat niet een van de smoesjes die ik gebruik om niet te moeten hardlopen. Ik gebruik het wel als reden om op zondagochtend te gaan, wanneer niemand me ziet of herkent.

12 opmerkingen:

 1. Ik ben nog steeds trots op mezelf dat ik mijn abonnement op de sportschool heb opgezegd.

  Ik denk dat die reclames net zoals maandverbandreclames zijn die doen alsof het superleuk is om ongesteld te zijn.

  Maar goed, dat je hard loopt, ik doe het je niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht altijd dat als mijn conditie beter werd, ik er dan ook beter uit zou gaan zien tijdens of na het sporten. Dat is dus niet zo.

  Leuk he, die marketing. 'Ik heb maandverband dat naar bloemetjes ruikt, dus nu kan ik de hele wereld aan!' Alsof die buik zich laat verjagen door een paar tulpen.

  Weer erg goed en herkenbaar geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tip: ga ergens rennen waar er dat meer doen; echt geen uit reclame weggelopen mensen hoor!

  Enne, ik ben ook echt nooit sportief geweest (echt níet, dus), en sinds een jaar zomaar aan het zwemmen geslagen en nog fanatiek ook (past forty). Wat niet is kan dus nog komen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je nog mijn gezeur over de maandverbandreclames wilt lezen, die staat hier: http://datblogmeisje.blogspot.com/2010/07/het-is-een-vrouwending.html :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toevallig had ik deze middag met me zusje besloten dat we 3 keer per week gaan hardlopen!
  (ik weet nu al dat het ons niet gaat lukken om dit 3 keer per week vol te houden)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan niet sporten. Ik ben een miniatuurfiguurtje van de mensheid, en stiekem is dat ook wel een goed smoesje om overal een beetje onderuit te komen hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk stukje! ik heb echt geen conditie, dus hardlopen is al helemaal niks voor mij! wel knap dat jij het kan :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I love your blogg! Your soo funny! And you write really great. :D Sorry, I love to speak English, but I also can dutch, of course. :D Sorry, ik ben een beetje vaag. :D Maar ik gaat je volgen. :D En nog meer stukjes van je lezen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi ik hoop dat je het leuk vindt dat ik je heb getaged.

  Kijk op:
  http://sharilana.blogspot.com/2011/07/tag-sunshine-award.html

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik klik elke keer door naar je blog in de hoop daar een nieuwe post te zien... Maar ik lees al je oude stukjes wel, en ik volg je, in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb je blog net ontdekt en vind je schrijfstijl echt superleuk! komt er binnenkort weer een update? xx

  BeantwoordenVerwijderen