dinsdag 10 mei 2011

Wat is dit voor een zieke grap?

Er is een ramp gebeurd. Het huis is in rep en roer en we veranderen in wanhopige zombies. Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren? De tv doet het niet meer.
De eerste ontwenningsverschijnselen kwamen al snel. Eerst was er woede en ongeloof.
"De televisie doet het niet."
"Wat zeg je? Wat? Hoe...wat...waarom wij? Waarom wij nou? Wat is dit voor een zieke grap?"
Vervolgens kwamen we erachter hoe belangrijk de tv was. Het was namelijk niet zo dat we in plaats ervan even lekker een boekje gingen lezen, nee, hier was bijvoorbeeld mijn gedachtengang: Hmm, geen televisie. Wat kan ik dan doen vanavond? Oh, ik weet het al! Laat ik tv kijken! Jammer genoeg is dit niet verzonnen en niet overdreven, dit dacht ik echt.
Na drie dagen droogstaan blijft er alleen nog maar verdriet over. Elke dag praten ik en mijn huisgenoten over de programma's die we gemist hebben en bellen we met vrienden en familie om te vragen wat er gebeurd is in Grey's Anatomy. Af en toe zetten we een tv aan, in de hoop dat hij op een wonderlijke wijze weer werkt, maar elke keer moeten we hem teleurgesteld weer uitzetten.
Het leven is zwaar zonder televisie. Gelukkig bestaat er nog televisie op internet. Toch voel ik me zo een beetje een verrader, want op mijn tv begint al een klein laagje stof te vormen. Arme jongen.

6 opmerkingen:

 1. hahaha ik vind je gedachte "laat ik tv kijken" briljant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha leuk geschreven! Ik kan ook in paniek raken als dingen het niet meer doen, vooral de tv :P

  En leuke blog heb je! Zullen we elkaar volgen? Ik volg jou nu :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik zou ook helemaal in paniek raken als de tv het niet meer zou doen. Vroeger speelde we nog buiten... goede oude tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb precies hetzelfde als mijn internet het niet doet. Bij alles denk je 'dat zoek ik wel even op internet!' en zit je weer naar een foutmelding te staren. De mens is van nature erg koppig blijkbaar...

  Ik hoop dat je televisie het gauw weer doet. Sterkte ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn vader is verslaafd aan tv (vooral aan al het sport op tv)
  ik weet nog een keer dat onze tv een keer kapot ging
  mijn vader had die zelfde dag nog een andere tv gekocht!
  WHAHHAAHAHAHAHH

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahah, Op z'n moment besef je inderdaad dat je eigenlijk 'niet' zonder tv kan. Daarom wou een paar jaar geleden mijn moeder een tvloze dag invoeren, dat was geen succes en het verdween al gauw weer..

  BeantwoordenVerwijderen