zondag 8 mei 2011

HALLOI

Het opgroeien en wonen in een dorp heeft een aantal voordelen, bijvoorbeeld dat je daadwerkelijk vogeltjes kunt horen fluiten en dat je je niet door hordes mensen moet werken in het centrum (als je het al een centrum kunt noemen). Het heeft jammer genoeg ook nadelen. Een daarvan is de gewoonte om tegen iedereen gedag te zeggen. Je hoeft diegene niet eens te kennen. Soms is een vriendelijk knikje al genoeg, maar je hoort vooral veel 'hoi', 'hallo' en 'goedemorgen'. En daar gaat het bij mij fout.
Ik zie een vreemdeling naderen en bedenk me dat ik gedag moet zeggen. Maar wat is netjes? Hoi of hallo? Stel dat ik hallo zeg en de ander hoi, dan is het niet in evenwicht. Wat als de ander niks zegt en ik wel? Dat is raar en ongemakkelijk. Maar wat als de ander juist wel wat zeg en ik niet? Dan ben ik onbeleefd. Ik worstel met alle dilemma's in mijn hoofd en dan komt het moment suprême. De vreemdeling zegt vriendelijk 'goedemiddag' en ik produceer met een overslaande stem: "HALLOI!"
Jammer genoeg is dit niet één keertje gebeurd. Nee, dit gebeurt regelmatig. Ik kan niet kiezen tussen hoi en hallo en ik eindig met een mix ervan. Hetzelfde geldt voor doei en doeg, waar ik uiteindelijk het woord 'doeig' van maak. Ik maak het altijd compleet met een stemgeluid dat klinkt alsof ik het gestolen heb van Screech van Saved By The Bell, wat het schaamtegehalte nog net dat ene stukje opschroeft.
Het is duidelijk. Ik kan het mezelf en mijn tegemoetkomers niet aandoen dat ze mijn bizarre woordcreaties aan moeten horen. Ik hou het voortaan bij het vriendelijke knikje.

7 opmerkingen:

 1. dat doeig is mij ook een keer overkomen!
  ik schaamde me dood whahahah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahha ik had het "Halloi" bij mijn sollicitatie! Best beschamend ja....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, beslis nu wat je altijd zal zeggen? Dan zit je altijd safe ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, ik lach gewoon naar mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zeg vaak gewoon niks als ik van die mensen tegen kom tegen wie ik geen hoi wil zeggen. Dan doe ik net alsof ik ze niet zag (a)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha leuk geschreven!
  ik doe meestal vriendelijk lachen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lovely header :) Love Lois xxx

  http://lisforlois.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen