zaterdag 23 oktober 2010

Hey, get out of my space!

Ik liep laatst nietsvermoedend over straat, toen er een jongen op me af kwam lopen. Aan zijn enthousiaste gezicht en clipboard was te zien dat het een donateurwerver was. Hij zei dat ik vast wel even tijd had voor een gesprekje. Ik, denkend dat het niet langer dan een paar seconden zou duren voordat ik hem een 'nee' ging verkopen, zei dat hij zijn verhaal mocht doen. Het was niet zozeer vervelend dat ik totaal geen interesse had om te doneren aan een goed doel waar ik nog nooit van gehoord had. Het was eerder dat die jongen zo dicht op me stond, dat ik niet alleen zijn (niet zo tandpasta-frisse) adem kon ruiken, maar ook nog de mee-eters op zijn gezicht kon tellen en bijna met mijn tanden kon uitknijpen. Kortom, niet zo fijn en misschien een klein beetje misselijkmakend.
Een ongemakkelijke situatie als deze - waarbij er iemand zo dichtbij staat dat je persoonlijke ruimte zo klein wordt als een dobbelsteen - is op een simpele manier te vermijden, zou je zeggen. Doe een stapje achteruit en het probleem is opgelost. Tenminste, dat zou je denken. Het was namelijk zo dat elke keer als ik een klein stapje achteruit deed, deze dolenthousiaste jongen een stap dichterbij kwam. Hij zou zo een arm om mij heen kunnen slaan, ware het niet dat ik dan een karatetrap zou uitvoeren waar nog lang over gepraat zou worden. Er is namelijk maar één ding erger dan iemand die je persoonlijke ruimte inneemt, en dat is het ongemakkelijke gevolg van het duidelijk maken daarvan. Om die reden zei ik dat ik geen interesse had en liep ik snel weg, de wijde ruimte in.

9 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad erg vervelend :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kan er ook echt niet tegen als er iemand in mijn persoonlijke ruimte komt :s

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha , ik kan geen genoeg krijgen van jou schrijfstijl.
  en bij deze heb ik officieel medelijden met je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik haat het ook echt als mensen dicht op me gaan staan hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit soort dingen leer je ook bij zelfverdediging, en dan natuurlijk ook hoe je ermee omgaat zonder diegene meteen van je af te slaan. maar het is zo moeilijk om netjes duidelijk te maken dat je het niet fijn vindt, toch?

  BeantwoordenVerwijderen