vrijdag 10 september 2010

Mysterie

Kleding, tassen, boeken, tijdschriften, sokken, pennen, bonnetjes en zelfs kabels liggen op een willekeurige plaats door mijn kamer verspreid. Een onwetend en ongeleerd oog zou dit misschien beschouwen als 'rommel' of 'troep'. Ik noem het eerder een mysterie.
Want hoe chaotisch en rommelig het er ook uitziet, het is wonderbaarlijk hoe ik binnen een week, of misschien zelfs een dag (een zeer goede dag) een nette, opgeruimde en schone kamer kan veranderen in een zwijnenstal. Of het talent is of gewoon luiheid, daar kan over gediscussieerd worden.
Neem nou mijn bureau. Dit zou een nette werkplek moeten zijn waar alles goed geordend moet zijn om zo optimaal te kunnen functioneren. Dat kan ik meestal ook, vijf minuten na ik een grote opruimactie heb gehouden. Maar wanneer ik een tijdschrift heb gelezen, een brief heb ontvangen, treinkaartjes en snoeppapiertjes uit mijn zak haal of simpelweg even een notitie heb gemaakt, is het vaak al onherkenbaar en vraag ik me af wat voor kleur zich onder die stapel rotzooi verbergt.
Mensen met een opruimtic zullen hun vingers aflikken bij mijn kamer, maar ik heb het liever zoals het is. Hoe gek het ook klinkt, deze chaos is wel geordend: ik weet precies waar alles ligt.

8 opmerkingen:

 1. zo lang je maar weet waar alles ligt, is het goed :]
  ik ben eerder zo iemand met een opruimtic, dus ik denk dat ik inderdaad veel plezier zou hebben in het opruimen van een rommelige kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha bij mij is het juist heel schoon..
  Er ligt geen sok op de grond, zo schoon.
  voel me dan ook fijner in m'n kamer, haha :D..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha daar heb ik nou ook last van !
  dan neem ik me voor om het nu echt netjes te houden...
  maarja dat lukt nooit hhaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahah, bij mij probeer ik het op te ruimen, maar dan moet ik alles weer terug zoeken xd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, dit doet me denken aan mijn kamer.
  super blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awesome blog. Ik heb écht een opruimtic, ik kan gewoon niet tegen rommel, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. waaaaauw, ik hou echt van je blog!
  ik zag hem op girlscene(A)
  ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen